sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Älä osta mitään -viikot

Taitaapa olla Luonto-Liitto joka järjestää kerran vuodessa Älä osta mitään -päivän. Avioeron aiheuttamassa talouskriisissä saa suhteuttaa tuon kulutuskritiikin näihin, joka kuukausi toistuviin, Älä osta mitään -viikkoihin.
Välillä tulee tunne, että elämä kulkee palkkapäivästä lapsilisäpäivään ja taas palkkapäivään ja sitten lapsilisäpäivään. Väliaikoina laskupino kasvaa seinällä ja luottokorttilaskun suurentumista yrittää vältellä viimeiseen asti.
Jotkut laskuja lähettävät tahot kuvittelevat, että tilillä on rahaa maksaa niitä laskuja milloin vain. Anteeksi vain, mutta viisas laskun lähettäjä tietää, että eräpäivän on ihan turha sattua noiden maagisten laskunmaksu päivien ulkopuolelle. 26. päivä tai kuun 1. päivä onnistuu, muulloin on ihan turha odotella suorituksia.
Ennen lapsilisäpäivää täällä vietetään, riippuen kuunvaiheessa suoritettujen laskujen pinon korkeudesta, joko yhtä tai kahta Älä osta mitään -viikkoa.
Noille viikoille säästetään kaikki palautuspullot, plussa-setelit ja muut arvokkaat asiat. Ne siirtävät luottokortin höyläämistä aina parilla elintärkeällä päivällä. Kyllä, silläkin on väliä sattuuko tämä luottokortilla tehty osto seuraavaan vai sitä seuraavaan luottokorttilaskuun.
Hampaita kiristellen äiti ostaa Älä osta mitään -viikolle sattuvan luokkakaverin synttäreille syntymäpäivälahjaa ja yrittää asettaa lahjan valitsijalle mahdollisimman tiukkoja hintarajoja, uutta lahjakassia ei ainakaan tarvita.
Bensatankin valo palaa, no kyllä sillä vielä töihin voi ajella, mutta kotiin tullessa lienee luottokorttia taas höylättävä, lapsen on päästävä illalla tansitunnille ja ex:än kuljetusvuoro sattuu vasta seuraavaan päivään.
Farkut repeää haaruksista aina Älä osta mitään -viikolla ja seuraavat viikko tai kaksi eletään yksien ehjien housujen varassa. Ei, avioeron jälkeen vaatekaapista ei löydy farkkuja joka päivälle, kahdet ehjät on hyvä ja Älä osta mitään -viikolla riittää yhdet ehjät mainiosti.
Jos kissan- tai koiranruoka loppuu, sitä on hankittava vaikka sitten luottokortilla.
Itse jään ilman illalista punaviinilasillista jos viini loppuu kesken Älä osta mitään -viikkoa.
Vielä kaksi päivää ja tämän kuun Älä osta mitään -viikko on lusittu. Siunattu lapsilisä saapuu, sillä saa kätevästi maksettua sähkölaskun ja kotivakuutuksen, sekä ostettua ruokaakin ilman luottokorttia. Hyvin yhteiskunta pyörii, kaikki raha minkä se tähän talouteen etuuksina syytää, päätyy tasanvarmasti takaisin kiertoon, useimmiten vieläpä samana päivänä kuin tilille saapuu. 

Ei kommentteja: