lauantai 17. marraskuuta 2012

Kamala äiti!

Juu, taidan olla ihan kamala äiti ;-)
Eilen neidit 13v ja 10v lähtivät isovanhempien kanssa konserttiin, neiti 8v ilmoitti jäävänsä isin luokse yöksi ja tämä äiti saapui ihan omaan kotiinsa ihan yksin perjantai-illan viettoon.
Aaaahhh.
Juu, en ryvettynyt yksinäisyyden itsesäälissä, enkä itkenyt lasten perään, enkä ajatellut exää kaipaavasti. Varmaan olisi pitänyt vähintään hukkua ikavään, kun minun kultamuruset eivät olleet täällä riitelemässä normisti perjantai-iltana. Tavallisesti perjantai-iltaisin lapset ovat niin väsyneitä kouluviikon jälkeen, että mitä nopeammin saa päät tyynyyn, sitä pienemmällä kiljumisella pääsee. Lauantai-illat on jo ihan inhimillisiä, kun aamulla on nukuttu pitkään.
Mutta tämä tunneköyhä, kamala äiti laittoi takkaan tulen, elokuvan pyörimään, pötkötti sängyllä kissan ja koiran kanssa, nautti lasin hyvää punaviiniä, neuloi sukan loppuun ja rentoutui työviikon jälkeen. Ihanaa, ihan yksin perjantai-iltana, kukaan ei pyytänyt mitään, kukaan ei tapellut mistään, kukaan ei edes soittanut puhelimella ja häirinnyt ihanaa rauhaa. 

6 kommenttia:

Celia kirjoitti...

Ihan hirveä äiti, oletkin, kun nautit omasta olostasi ilman lapsia ;D

Myös minulla oli eilen pitkästä aikaa mahdollisuus olla yksin kotona. Ja kivaa oli. :)

Hanneli kirjoitti...

Onnea meille :-D
Nyt kun pikkuneiti lauma on taas kotosalla nautitaan pitkästä sunnuntai-illasta. Keskimmäisen kanssa käytiin lenkittämässä koira, sitten paistettiin lettuja ja katsottiin porukalla yksi ennen näkemätön japanilainen lasten leffa. Ihan parhautta, kukaan ei mökötä täällä, eikä kokoajan tarvitse miettiä mitä suustaan päästää ja pahoittaako joku mielensä jostain. Minä niiiiin nautin tästä uudesta olotilasta tässä talossa!

TA-MIIT kirjoitti...

Ei ole ollenkaan kauheaa nauttia yksinolosta ja hiljaisuudesta! Se on arjen luksusta, ettei joku ole koko ajan korvan juuressa vinisemässä, vaikka muuten olisi kuinka rakas :)

Nautiskelen tässä juuri kissojen kanssa iltapäivän hiljaisuudesta ja siitä, ettei ole tänään pakko tehdä mitään muuta kuin juoda kahvia ja syödä suklaata hyvän kirjan äärellä.

Hanneli kirjoitti...

Luksustahan se :-)
Neiti 13 vee on nyt parkkeerannut itsensä isänsä luokse pariksi yöksi, soitti, että huomenna pitää hakea tähän kotiin viikonlopuksi. Sitten nautitaan tulevasta viikonlopusta neitiporukalla ;-)

Mites se teidän entinen talon yksinvaltias on ottanut uuden tulokkaan vastaan?

TA-MIIT kirjoitti...

Uskomattoman hyvin ovat sopeutuneet toisiinsa. Muutama päivä meni Kishillä muristessa ja vonkuessa, nyt jo maataan samalla tuolilla ja syödään vierekkäin ilman sähinää. Miero tosin käy selvästi isomman hermoille, kun on koko ajan tämän hännän kimpussa, mutta kyllä isommallakin lähtee leikkivaihde välillä semmoisille kierroksille, että mennään peräkkäin seiniä pitkin. Pikkuinen on kyllä tajuttoman ihana tirriäinen, peloton ja sosiaalinen ja tykkää ihmisistä.

Hanneli kirjoitti...

Kissanpentukuume nousee, (kaksi riittää kaksi riittää kaksi riittää!!).