torstai 6. joulukuuta 2012

Ruokaongelmia

Tässä talossa laitetaan ruoka pääasiassa itse, joskus syödään ranskiksia ja nakkeja ja joskus valmista pizzaa, mutta yleensä ruoka on ihan oikean äidin tekemää (ei Saarioisen). Lasten maito, kananmuna yms. allergioista on pääasiassa päästy eroon, nuorin neiti vielä kutisee jos aitoa maitoa ryystää, mutta kypsennetty ei tuota ongelmia. Vanhimman neidin kehittämää kasvissyönti-ideologiaa en koe ongelmaksi, itse kärsin lihanhimosta, mutta kasvissyönti on mielestäni kaikinpuolin kannatettava ja järkevä vaihtoehto. Keskimmäinen kärsii lähinnä hernekkeittoangstista ja fetajuustokammosta.
Mies muutti pois, se söi paljon. Lapset syö miehen luona nykyisin vähintään kaksi tai kolme kertaa viikossa ja välillä enmmänkin.
Kahdeksan vuotta on perhe ollut viisihenkinen ja ruuankulutus suuri.
Nyt en osaa laittaa tarpeeksi vähän ruokaa.
Ostan liikaa leipää, viikon vanha käntty ei ole hyvää. Laitan liikaa ruokaa, vaikka pienensin kattilan kokoa jäi keittoa vielä kompostiin ja koiralle ja makaroonilaatikon loppujakaan kukaan ei syönyt. Entisen kokoisesta leikkelepaketista viimeiset siivut menee pahaksi ja makarooniakin pitäisi kettää murto-osa entisestä.
Siis selvää säästöä, kunhan opin laittamaan tätä sapuskaa niin vähän ettei sitä tarvitse heittää pois.
Ehkä vielä opin, käyn ostamassa ensi hätään pieniä kattiloita.

Ei kommentteja: