keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Takakesä

Ihana päivä, tuli takakesä (kummipojan määre aamun säälle).  Vieläkin on melkein viisitoista astetta lämmintä, töissä pidin ulko ovea auki koko päivän ja illalla oli aivan hurjan hieno ukkonen. Joka puolella salamoi, lasten kanssa ihailtiin ikkunoista. Tästä osaan nauttia, kohta koittaa kuitenkin monen kuukauden kylmä. Palelen putkeen marraskuusta huhtikuuhun, hyrrrr.

Illalla kävin kasvimalla harventamassa porkkanoita, joista on tulossa ihan hyvä sato. Osa on jäänyt pieneksi, mutta osittain kasvu on ollut hyvä. Porkkanoista, sipulista ja kesäkurpitsasta syntyi sosekeitto, josta meillä lapsetkin tykkää. Ainoastaan kerma, pippuri ja suola on ostokamaa, kaikki yrtit ja vihannekset omasta tarhasta. Ihana ajatus, että saan tuossa kasvattaa porkkanoita myös tulevina kesinä. Ensi vuoden valkosipulit odottavat istutusta pihalla jo nyt, viimeistään viikonloppuna piilottelen ne multiin.


Tämä bloggeri on kyllä monimutkainen ja vaatisi pitempääkin perehtymistä, enkä nyt taida viitsiä, virkkaan mielummin sipulipussia. Asetukset on mitä sattuu ja kaiken muuttaminen vaatii tuntien työn, asenteena etsivä (ehkä saattaa) löytää oikean raksin ruutuun (tai sitten ei).

Ei kommentteja: